Lion's Mane: de Japanse berg priester

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 22:26

Lion's Mane: De Japanse Berg Priester

Lion's Mane (Hericium erinaceus), ook wel bekend als de 'berg priester' in Japan, heeft al lange tijd een reputatie als een algemeen herstellend en ondersteunend middel voor de geest.

Deze paddenstoel heeft een opmerkelijke vorm die doet denken aan de prachtige en imposante manen van een gezonde mannetjesleeuw.

Lion's Mane is een van de weinige adaptogene paddenstoelen. Als adaptogeen heeft het een regulerend effect op de hersenen, zowel tijdens als na een stressrespons. Bovendien ondersteunt Lion's Mane de natuurlijke groeifunctie van NGF (nerve growth factor).

Waar is Lion's Mane goed voor?

Lion's Mane-neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, het behoud en de proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen. Dit gespecialiseerde eiwit is essentieel voor de groei van sensorische neuronen in onze hersenen.

Ze spelen een essentiële rol bij de differentiatie en overleving van verschillende populaties van zenuwcellen in zowel het perifere als het centrale zenuwstelsel.

Lion's Mane bevordert het proces van myelinisatie, dat verantwoordelijk is voor de signaaloverdracht door de zenuwen. Het blijkt dat Lion's Mane dit proces versnelt.

Mensen die hun concentratie- en leervermogen willen verbeteren, kunnen baat hebben bij Lion's Mane. Bovendien heeft Lion's Mane een positieve invloed op ons geheugen.

De toepassingen, voordelen en werking van Lion's Mane:

  1. Goed voor de hersenen: Lion's Mane ondersteunt de hersenfunctie en draagt bij aan een gezond brein.

  2. Ondersteunt het leervermogen: Lion's Mane kan het leervermogen verbeteren en helpen bij het behouden van informatie.

  3. Concentratieverbetering: Lion's Mane kan bijdragen aan een betere concentratie en focus.

  4. Effectief adaptogeen: Lion's Mane heeft een regulerend effect op de hersenen tijdens stressvolle situaties en kan helpen bij het herstel daarna.

Het is belangrijk op te merken dat deze gezondheidsclaims gebaseerd zijn op plantaardige inhoudsstoffen en momenteel nog in behandeling zijn bij de ESFA. 

Ericenonen en Erinacines

NGF is een fantastische stof, maar heeft één beperking: het wordt slecht opgenomen in onze hersenen omdat het de bloed-hersenbarrière niet goed kan passeren. Alleen kleine lipide-oplosbare stoffen kunnen deze barrière passeren.

Lion's Mane heeft echter een bijzondere eigenschap waarmee dit probleem kan worden opgelost. Door middel van Ericenonen en Erinacines kan Lion's Mane de lichaamseigen productie van NGF stimuleren en zo het gewenste effect veroorzaken.

Daarnaast bevat Lion's Mane, net als vele andere paddenstoelen, non-lineaire polysachariden (30%). Deze bèta-glucanen zijn verantwoordelijk voor het stimulerende effect op het immuunsysteem.

Lion's Mane: Bekend onder vele namen

Lion's Mane staat ook bekend onder de Latijnse naam 'Hericium erinaceus' en heeft verschillende andere namen, waaronder 'Bear's head', 'Monkey's head', 'Bearded Tooth mushroom', 'Hedgehog mushroom', 'Bearded Hedgehog mushroom', 'Bearded Tooth fungus', 'Hedgehog fungus' en 'Pompom mushroom'. In Japan staat deze prachtige paddenstoel bekend als 'Yamabushitake'.

De beste Lion's Mane supplementen

Veel mensen vragen zich af waar ze het beste Lion's Mane supplement kunnen kopen. Wij bieden alleen de beste Lion's Mane paddenstoelen aan, waarvan we elke stap in het productieproces kennen. Er is aanzienlijk kwaliteitsverschil tussen dit soort producten. Wij garanderen de beste kwaliteit tegen een eerlijke prijs.

De beste Lion's Mane supplementen voldoen aan de volgende criteria:

  • Bevatten een Lion's Mane-extract.
  • Bevatten geen onnodige toevoegingen.
  • Bevatten verschillende werkzame stoffen.
  • Zijn biologisch.

Veelgestelde vragen over Lion's Mane

Is Lion's Mane veilig? Lion's Mane is een superfood dat al lange tijd veilig wordt gebruikt door mensen over de hele wereld. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Lion's Mane en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Lion's Mane bijwerkingen en nadelen? Lion's Mane is zeer veilig en heeft geen bekende bijwerkingen of nadelen. Het kan echter voorkomen dat sommige mensen gevoelig zijn voor hogere doseringen en daardoor bijvoorbeeld lichte darmklachten ervaren. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Lion's Mane schadelijk? Het is zeer moeilijk om een te hoge dosering van Lion's Mane binnen te krijgen, omdat het een veilige stof is. Het lichaam kan Lion's Mane goed verwerken en hoge doseringen zijn niet giftig. Desalniettemin raden wij altijd aan om de gebruiksaanwijzing te volgen.

Wat zijn de ervaringen met Lion's Mane? Veel mensen gebruiken Lion's Mane langdurig en zijn er zeer positief over. Het is een van de meest effectieve supplementen voor veel toepassingen. Op elke productpagina van Lion's Mane kun je de reviews van mensen vinden. We adviseren je deze te bekijken, omdat ervaringen kunnen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van Lion's Mane te voelen? Lion's Mane is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten merkbaar worden. De meeste mensen die Lion's Mane dagelijks innemen, ervaren de effecten na 4-10 dagen. We raden aan om ten minste één verpakking lang dagelijks Lion's Mane te nemen om de maximale effecten te ervaren.

Conclusie

Lion's Mane, ook wel bekend als de Japanse berg priester, is een waardevolle paddenstoel die ondersteuning biedt aan de hersenen, het leervermogen en de concentratie. Als adaptogeen heeft het een regulerend effect op de hersenen tijdens stressvolle situaties. Lion's Mane stimuleert de natuurlijke groeifunctie van NGF en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Bij Superfoodsonline bieden we de beste Lion's Mane supplementen van hoge kwaliteit aan, die voldoen aan strenge criteria. Het gebruik van Lion's Mane is veilig en heeft geen bekende bijwerkingen. Veel mensen hebben positieve ervaringen met Lion's Mane en voelen de effecten na enkele dagen van regelmatig gebruik. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of deskundig advies.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.