45 Testosteron Stimulerende Voedingsmiddelen

Gepubliceerd op 28 januari 2023 om 12:38
man met bord vol vlees

Laag testosteron is een probleem waar al te veel mannen mee te maken hebben. Stress, een ongezond voedingspatroon, blootstelling aan gifstoffen die testosteron ondermijnen - al deze dingen kunnen bijdragen aan een verlaagd testosteron. Veel jongens zijn zich er niet van bewust dat je deze problemen eenvoudig kunt omkeren door meer voedingsmiddelen toe te voegen die het testosteron stimuleren.

In deze post beginnen we met een gebruiksvriendelijke grafische referentie voor testosteronverhogende voedingsmiddelen. Na dit gedeelte gaan we verder met een korte inleiding over de symptomen van testosteron en laag testosteron, samen met gedetailleerde uitleg van de hoekstenen van testosteronvoeding, zoals voedingsvetten en grasgevoerde dierlijke producten.

Als uw T-waarden laag genoeg zijn, kan bij u een medische aandoening worden vastgesteld die andropauze wordt genoemd en krijgt u testosteron voorgeschreven in de vorm van gel, pleisters of injecties.

Testosteron op recept is niet iets waar mannen hun arts om zouden moeten vragen als ze een probleem hebben, maar je zou moeten vragen hoe je testosteron op natuurlijke wijze kunt verhogen. Veel mannen die lijden aan een laag testosteron gaan door het leven en voelen zich minder mannelijk dan eigenlijk zou moeten, zonder ooit te vragen hoe ze testosteron kunnen verhogen.

Vrees niet, gezonde testosteronniveaus kunnen vaak worden hersteld door middel van dieet- en levensstijlaanpassingen. U hoeft niet door het leven te gaan en te vertrouwen op een dokter recept om u uw mannelijkheid te geven.

Een inleiding van testosteron

Velen zijn het erover eens dat mannen zonder testosteron niet de meeste van hun bepalende kenmerken zouden hebben die hen mannen maken. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat testosteron wordt beschouwd als HET mannelijke geslachtshormoon, ook al bestaan ​​er andere androgenen en bestaat testosteron ook bij vrouwen. Als je het potentieel van het hormoon wilt maximaliseren, zal het niet genoeg zijn om de basis te kennen.

Een kijkje in de hormoongeschiedenis

Hoe werd de wetenschappelijke gemeenschap zich bewust van het bestaan ​​van testosteron? In de jaren 1800 experimenteerde Charles-Edouard Brown-Sequard met testikels van dieren. Wat hij deed, was de gecombineerde extracten van testikels van honden en cavia's in zichzelf injecteren (oh de dingen die we doen in naam van de wetenschap...). Telkens wanneer hij dit deed, merkte hij een tijdelijke boost op zowel lichaam als geest.

Ondanks hoe bemoedigend dat lijkt, gezien het feit dat de effecten tijdelijk waren en dat de inhoud en zijn manier om het "elixer" in te nemen nogal twijfelachtig was, slaagde hij erin de nieuwsgierigheid van mensen te prikkelen. In de daaropvolgende jaren stuitten steeds meer wetenschappers op het mannelijkheidseffect van testikelextracten. Maar pas in 1935 wisten ze het hormoon te isoleren.

Het proces van jouw mannelijkheid 

Wetenschappelijke experts realiseerden zich al snel dat de overvloed aan testosteron in het lichaam de vruchtbaarheid, geslachtsdrift, spiermassa, botdichtheid en zelfs vetverdeling beïnvloedt. Dus als je lichaam ooit niet genoeg van dit belangrijke androgeen aanmaakt, is het in wezen gegarandeerd dat je allerlei problemen krijgt die een grote invloed kunnen hebben op je kwaliteit van leven.

De vraag is nu: hoe zorgt je lichaam ervoor dat er voldoende testosteron is? Het proces begint met het vrijkomen van GnRH uit de hypothalamus. Zodra dat de hypofyse bereikt, wordt luteïniserend hormoon (LH) uitgescheiden. Dit reist op zijn beurt naar de Leydig-cellen - een groep gespecialiseerde interstitiële cellen in de testikels.

In aanwezigheid van LH beginnen de bovengenoemde cellen testosteron te produceren. Dat proces gaat door zolang het nodig is, of in ieder geval zolang er voldoende cholesterol is. Je hebt het goed gelezen. Het alom bekende mannelijke hormoon is eigenlijk opgebouwd uit hetzelfde ding dat herhaaldelijk valselijk is beschuldigd van het veroorzaken van hartaandoeningen.

De drie staten van testosteron

Denk niet dat al het testosteron dat je aanmaakt je mannelijkheid een boost geeft. Het androgeen wordt gesorteerd in drie verschillende toestanden: geslachtshormoonbindend globuline (SHBG) gebonden testosteron, albuminegebonden testosteron en vrij testosteron. Het begrijpen hiervan is de sleutel tot het benutten van de kracht van sommige voedingsmiddelen om meer testosteron vrij te maken. De eerste is niet wat de meeste mannen zoeken, aangezien het helemaal geen voordelen biedt. In feite is het gebruikelijk dat bodybuilders proberen de hoeveelheid SHBG in hun lichaam te verlagen om meer testosteron vrij te maken.

Vrij testosteron daarentegen biedt alle voordelen: het verhoogde libido, de slankere lichaamsbouw en de verbeterde bot- en spierkracht. De derde en laatste soort, gebonden aan albumine, kan het beste als een reserve worden beschouwd. Hoewel het niet in staat is om die voordelen onmiddellijk te bieden, kan het gemakkelijk worden losgekoppeld en gratis worden gemaakt wanneer dat nodig is.

Symptomen van laag testosteron

• Weinig zin in seks

Vermoeidheid

Moeite met slapen

• Zwakte en spierverlies

Moeite met concentreren

Stemmingswisselingen

• Laag aantal zaadcellen, wat leidt tot moeilijkheden bij de voortplanting

• Lage motivatie

• Algemeen verminderde kwaliteit van leven en levensvreugde

 

Onnodig te zeggen dat geen enkele man met een gezond verstand zich zo wil voelen! Gelukkig zijn er veel voedingsmiddelen om testosteron te verhogen en het opnemen ervan in je dieet behoort tot de beste natuurlijke manieren om testosteron te stimuleren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je testikels voorziet van de juiste bouwstenen voor de aanmaak van testosteron.
Voedingsmiddelen die natuurlijke testosteronboosters zijn, werken op twee manieren; ze verhogen de testosteronproductie direct of ze helpen oestrogeen onder controle te houden - de slechte hormoon-tweeling van testosteron.
Er zijn ook voedingsmiddelen die oestrogeen verhogen - zoals bijvoorbeeld soja, lijnzaad en bier. Daarom kunnen we deze beschouwen als voedingsmiddelen die het testosteron verlagen.
Als u lijdt aan de symptomen van een laag testosterongehalte of als u er gewoon zeker van wilt zijn dat u dit nooit doet, hebben we deze lijst met testosteronvoedingsmiddelen gemaakt om u de beste richtlijnen te geven over voedingsmiddelen die testosteron op natuurlijke wijze stimuleren door uw lichaam de bouwstenen te geven om dat te maken gebeuren.

We raden aan om uw testosteronniveaus bij te houden door regelmatig bloedonderzoek te doen:

Testosteron stimulerende voedingsmiddelen en voedingsvetten

Op dit punt zou het je al duidelijk moeten zijn waarom mannen ervan houden om hun testosteronproductie te verhogen. Je hebt ook geleerd dat het androgeen zelf is gemaakt van cholesterol. Dus door die stukjes informatie met elkaar te verbinden, kom je tot een fascinerende mogelijkheid: door voedingsvetten in te nemen, zouden je testosteronniveaus moeten stijgen.
Betekent dit dat het eten van gewoon vet je de gewenste veranderingen zal geven? Helaas niet. Er zijn verschillende soorten vet en ze hebben niet dezelfde effecten op het androgeen. Om beter te begrijpen wat je zou moeten eten, is het alleen maar gepast dat je wat meer leert over de drie belangrijkste soorten vet:

Onverzadigd

Zowel enkelvoudig als meervoudig onverzadigde vetten vallen uiteraard onder dit type. Deze worden meestal bestempeld als gezonde opties, omdat ze worden geassocieerd met een verbeterde gezondheid van het hart. Als je veel noten en zaden eet en regelmatig plantaardige oliën gebruikt, kun je gerust zeggen dat je genoeg onverzadigde vetten binnenkrijgt.

Hoewel alle onverzadigde vetten het potentieel hebben om je welzijn te verbeteren, aangezien je ernaar streeft om meer vrij testosteron in je bloedbaan te krijgen, moet je wegblijven van de meervoudig onverzadigde soort. Deze blijken de beschikbaarheid van androgeen te verminderen. Hoe meer meervoudig onverzadigde vetten je consumeert, hoe lager je testosteron wordt.

Aan de andere kant zou het verhogen van uw consumptie van voedsel met enkelvoudig onverzadigde vetzuren het tegenovergestelde effect moeten hebben. Het is echter waar dat goede bronnen van deze hormoonverhogende oliën vrij duur zijn - olijfolie en macadamianoten worden tenslotte normaal gesproken op de markt gebracht voor kenners.
Er zijn ook andere oliën die testosteron kunnen stimuleren, zoals patchouli-olie, een plantaardige olie. Blijf echter uit de buurt van essentiële olie uit de mint-familie, want het zijn allemaal krachtige fyto-oestrogenen.

Verzadigd

Dit type vet is meestal afkomstig van dierlijke bronnen, maar er zijn uitzonderingen. Kokosolie bevat bijvoorbeeld veel verzadigde vetzuren. Verzadigde vetten zijn de afgelopen decennia ten onrechte beschuldigd van betrokkenheid bij hartaandoeningen, maar in feite vormen ze al honderdduizenden jaren een belangrijk onderdeel van een gezond menselijk dieet zonder bijwerkingen. Verzadigde vetten zijn ook heel gunstig voor bodybuilders, omdat ze hetzelfde effect hebben als enkelvoudig onverzadigde vetten.

Cholesterol

Net als verzadigde vetten wordt cholesterol voornamelijk verkregen via dierlijke producten. Het komt in twee subtypes, namelijk lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) en lipoproteïne met lage dichtheid (LDL). HDL is degene waarop u zich hier wilt concentreren, omdat het het gezonde type is dat veel voordelen met zich meebrengt. De beste manier om het te stimuleren, is door veel gezonde vetten in uw dieet te consumeren, zoals olijfolie en avocado's.

Overmatige vetinname

Afgezien van het feit dat je je bewust moet zijn van de lipiden die je in je lichaam krijgt, moet je ervoor zorgen dat je alleen krijgt wat je nodig hebt, vooral als je moeite hebt om een ​​gezond gewicht te behouden. Als u uw vetinname gaat verhogen, moet u de juiste wijzigingen aanbrengen in de verhouding van andere macronutriënten, zoals koolhydraten – uw totale calorie-inname voor elke dag moet binnen een acceptabel bereik blijven voor uw gewicht en energiebehoefte.


De enige keer dat vet vrij kan worden geconsumeerd, is als je een ketogeen dieet volgt dat weinig koolhydraten bevat. In een ketogene toestand zal het lichaam vetzuren omzetten in ketonen als brandstof in plaats van te vertrouwen op glucose. Een ketogeen dieet is geweldig voor je algehele gezondheid en testosteronniveaus, maar is erg streng, dus de meeste mensen geven er de voorkeur aan om het te fietsen en alleen te gebruiken wanneer gewichtsverlies nodig is. Ketonen kunnen ook als booster in de vorm van supplementen worden geconsumeerd.

Onthoud dat elke gram vet negen calorieën levert, wat veel meer is dan gelijke grammen eiwit of koolhydraten. Als u grote hoeveelheden koolhydraten in uw dieet consumeert, vermijd dit dan tegelijkertijd met vetten, aangezien grote hoeveelheden vetten en koolhydraten problematisch kunnen zijn.

Als je dat niet volhoudt, word je dik. De lipiden die in je lichaamsvet worden opgeslagen, brengen je niet alleen verder weg van een slank, indrukwekkend lichaam - het vermindert ook je mannelijkheid. Afgezien van het verlagen van testosteron door de aanwezigheid van leptine, activeert lichaamsvet aromatase - een enzym dat specifiek op zoek gaat naar het mannelijke hormoon en het omzet in oestrogeen.

Hier bij organic-supplements.nl geven we de voorkeur aan koolhydraatarme, matige/hoge eiwit- en vetrijke diëten en als je koolhydraten gaat gebruiken, gebruik ze dan alleen voor prestaties tijdens trainingen. Zo heb je minder snel last van ontstekingen of kamp je met overgewicht.

Als je ooit hebt gelezen dat koolhydraten nodig zijn voor de productie van testosteron, dat is een complete onzin, we hebben zelf jarenlang bloedonderzoek gedaan en koolhydraten hebben geen langetermijneffecten op testosteron. De onderzoeken die je ziet die een afname laten zien, gebruiken ofwel de verkeerde macro's of laten het lichaam niet genoeg aanpassen tussen de diëten door. Talloze traditionele bevolkingsgroepen hebben geleefd op zeer koolhydraatarme diëten zonder enige problemen met hun hormoonspiegels.

Het belang van vlees dat met gras wordt gevoerd en biologisch is

Het is verrassend dat rundvlees, ondanks de ongelooflijke smaak, een van die soorten voedsel is die nogal polariserend is. Sommige mensen denken dat rood vlees slecht is voor de gezondheid, terwijl uit het onderzoek het tegendeel blijkt. Voorstanders van Hardcore Paleo geloven zelfs dat rauw vlees de beste eiwitbron is. Wat uw standpunt ook is, u zult willen weten hoe belangrijk het is om grasgevoerd en biologisch vlees te eten, omdat dit enorme gevolgen kan hebben voor uw gezondheid, en vooral als het om hormonen gaat.

Wat is de echte score met rundvlees?

Rundvlees is gezond als de bron gezond is grootgebracht. Het gezegde "Je bent wat je eet" geldt ook voor koeien of welk dier dan ook. Het dieet van koeien speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kwaliteit van hun vlees en de impact ervan op uw gezondheid wanneer het wordt geconsumeerd

Met gras gevoerde VS graangevoerde koeien

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn grasgevoerde koeien koeien die op gras leefden. Graangevoerde koeien zijn koeien die voornamelijk zijn grootgebracht met het eten van granen. Rundvlees van grasgevoerde koeien is typisch van vrije dieren, volledig natuurlijk, biologisch en gezonder. Rundvlees van met graan gevoerde koeien heeft een andere voedingswaarde en kan vol synthetische verbindingen en andere schadelijke stoffen zitten.
"Grasgevoerd" en "biologisch" verwijzen echter niet naar hetzelfde soort vlees. Met graan gevoerde koeien kunnen een legitieme bron van biologisch vlees zijn als de granen van de biologische soort zijn. De beste soorten zijn zowel grasgevoerd als biologisch. 

Waarom u altijd voor grasgevoerd rundvlees moet kiezen

De meest dwingende reden om voor biologisch grasgevoerd rundvlees te kiezen, is het uitstekende voedingsprofiel. Het heeft grotere hoeveelheden voedingsstoffen dan graangevoerd rundvlees. Het is ook vrij van giftige stoffen zoals kunstmatige hormonen die slecht zijn voor de gezondheid en je hormonale balans kunnen beïnvloeden. Met andere woorden, de perfecte eiwitbron onder deze lijst met voedingsmiddelen die op natuurlijke wijze testosteron verhogen.

Vetzuren

Kwaliteitsrundvlees is een uitstekende bron van gezonde vetten. Biologisch grasgevoerd rundvlees is zelfs nog beter. Rundvlees bevat enkelvoudig onverzadigde vetten en verzadigde vetten die verschillende lichaamsprocessen ondersteunen. Enkelvoudig onverzadigde en verzadigde vetten zijn ideaal, en meervoudig onverzadigde vetten kunnen ook nuttig zijn als deze afkomstig zijn van een goede bron en in gecontroleerde hoeveelheden. Er is echter de mogelijkheid om meervoudig onverzadigde vetten (zoals uit plantaardige oliën) te overdrijven en dit kan chronische ontstekingen veroorzaken, daarom is het beter om in de eerste plaats vast te houden aan enkelvoudig onverzadigde en verzadigde vetten.
De verhouding van deze vetten is hetzelfde in zowel grasgevoerd rundvlees als graangevoerd rundvlees. Elke portie bevat 40-50% enkelvoudig onverzadigde vetten (MUFA's), 40-50% verzadigde vetten (SFA's) en ongeveer 10% of minder meervoudig onverzadigde vetten (PUFA's). Het verschil zit hem in de structurele kwaliteit van de individuele vetzuren tussen grasgevoerd en graangevoerd.

Omega Vetzuren

De bekendste soorten omegavetten zijn omega-3 en omega-6. Beide zijn geclassificeerd als subtypes van PUFA's. Beide zijn goed voor je gezondheid omdat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben (mits in de juiste verhoudingen) en ze kunnen ook de gezondheid van de longen stimuleren. Echter, omega-6 (zoals plantaardige oliën en noten) heeft de neiging om een ​​aantal nadelige effecten te veroorzaken als het wordt geconsumeerd in aanzienlijk grotere hoeveelheden dan omega-3 (voornamelijk in vis en grasgevoerd vlees).

De omega-6-waarden zijn hetzelfde in grasgevoerde en graangevoerde runderen, de omega-3-waarden niet. Onthoud dat de verhouding van de omega-6-waarden lager moet zijn dan de omega-3-waarden om de vetzuren een positief effect te laten hebben op het lichaam.
Grasgevoerd rundvlees heeft meer omega-3 dan graangevoerd. Omega-3-vetten in grasgevoerd rundvlees zijn 2 tot 5 keer groter dan in graangevoerd rundvlees. De gemiddelde verhouding van omega-6 tot omega-3 bij grasgevoerde koeien is 1,53:1. Bij graangevoerd rundvlees springt de verhouding naar ongeveer 7,54:1. We zijn er zeker van dat u nu de waarde kunt inzien van het consumeren van zo natuurlijk mogelijk vlees en het wegblijven van in de fabriek gekweekt vlees van dieren die granen hebben gekregen die niet hun natuurlijke voedsel zijn.

Verzadigde vetten

Zoals gezegd zijn verzadigde vetten niet slecht voor de gezondheid, het hangt vaak af van het subtype. Verzadigde vetzuren in rundvlees zijn van drie hoofdtypen. Dit zijn myristinezuur, palmitinezuur en stearinezuur. De wetenschappelijke gemeenschap bevestigt dat stearinezuur het cholesterolgehalte niet verhoogt.
Aan de andere kant kunnen palmitinezuur en myristinezuur een aanzienlijke verhoging van het cholesterolgehalte veroorzaken. Houd er echter rekening mee dat uw lichaam cholesterol nodig heeft voor een gezonde functie en dat de relatie van cholesterol met hartaandoeningen is ontkracht. Er is niets dat bewijst dat het consumeren van deze vetzuren en het verhogen van je cholesterol een slechte zaak zou zijn.
Als u echter nog steeds niet overtuigd bent, bevat grasgevoerd rundvlees een hoger gehalte aan stearinezuur in vergelijking met graangevoerd rundvlees. Daardoor bevat het ook lagere concentraties myristine- en palmitinezuur.

Geconjugeerd linolzuur

Dit is een type PUFA dat van nature voorkomt in vlees, vleesproducten en melk van herkauwers (bijvoorbeeld schapen en koeien). Geconjugeerd linolzuur is gekoppeld aan een aantal belangrijke antioxiderende activiteit. Uit onderzoek is gebleken dat het ook enkele beschermende effecten heeft tegen kanker, diabetes en hartaandoeningen.
CLA kan worden verkregen uit voeding en supplementen. Een van de beste voedselbronnen van natuurlijke CLA is rundvlees. Kun je dezelfde hoeveelheid en kwaliteit krijgen in graangevoerd en grasgevoerd rundvlees?
Zoals het geval is met de meeste heilzame voedingsstoffen, bevat grasgevoerd vlees veel meer CLA dan graangevoerd rundvlees. In feite heeft het gemiddeld 2-3 keer zoveel.
CLA-productie vindt plaats in het spijsverteringsstelsel van herkauwers. De bacteriën in het spijsverteringskanaal van de koeien spelen een belangrijke rol. Bacteriële activiteit wordt beïnvloed door de pH. Op graan gebaseerde diëten onderbreken de ideale pH in het spijsverteringsstelsel van de koe. Dit leidt tot minder bacteriële activiteit en minder CLA-productie. Grasvoeders ondersteunen de ideale spijsverteringsstelselcondities voor meer CLA-productie, aangezien gras het natuurlijke voedsel is dat de koe is ontworpen om te eten.

Essentiële voedingsstoffen gevonden in rundvlees

Afgezien van het uitstekende vetprofiel in grasgevoerd vlees, bevat het ook tal van andere voedingsstoffen in grotere hoeveelheden. Vooral grotere hoeveelheden mineralen, vitamines en antioxidanten. De volgende zijn enkele belangrijke voedingsstoffen die in rundvlees worden aangetroffen:

Vitamine A

Het lichaam maakt deze vitamine aan door carotenoïden om te zetten, dit zijn pigmenten die kunnen worden verkregen uit het eten van planten. Als een koe echter planten eet, consumeert ze ook carotenoïden uit de plantenpigmenten die hun vlees zijn vitamine A-gehalte geven. Granen bevatten geen plantenpigmenten zoals carotenoïden. Deze pigmenten zijn alleen aanwezig in de bladeren, stengels en bloemen.
Carotenoïden zijn verantwoordelijk voor de gele/oranje/rode tinten in veel planten. Denk aan wortels. Het heeft een oranje kleur vanwege de overvloedig aanwezige carotenoïden.
Op dezelfde manier maken carotenoïden in het plantendieet van grasgevoerde koeien hun vetten geel. Hoe dieper de gele tint van het rundervet, hoe meer carotenoïden er zijn gegeten. U kunt dit verschil gemakkelijk zien in verschillende stukken grasgevoerd versus graangevoerd rundvlees bij uw plaatselijke supermarkt.

Antioxidanten

Antioxidanten in rundvlees kunnen weefsels helpen beschermen tegen afbraak, oxidatie en beschadiging. Dit betekent ook dat meer voedingsstoffen in het vlees van grasgevoerde koeien behouden blijven.
Deze beschermende werking wordt het best gewaardeerd door het zwakke omega-vetzuur. Het zal de essentiële vetzuren beter beschikbaar en nuttig maken voor uw lichaam wanneer u rundvlees eet van grasgevoerd vee.
Bovendien strekt de bescherming tegen antioxidanten zich zelfs uit tot koken. Blootstelling aan hitte breekt de weefsels af en vernietigt voedingsstoffen. Antioxidanten kunnen helpen meer voedingsstoffen te behouden.
Dit is vooral handig als u vlees grilt. Koken op hoge temperatuur vernietigt meer voedingsstoffen dan koken op laag vuur of natte kookmethodes zoals gestoofd of gestoofd vlees.
Antioxidanten in rundvlees zijn vitamine A en E, SOD (superoxide dismutase), catalase en glutathion.

Mineralen

Geniet van smakelijke maaltijden terwijl u essentiële sporenelementen binnenkrijgt. Rood vlees bevat goede hoeveelheden kalium, natrium, fosfor, ijzer en zink.

Eiwitten

Natuurlijk is rundvlees een uitstekende bron van eiwitten. Het is van hoge kwaliteit, vooral van grasgevoerde koeien.

Minder bekende voedingsstoffen

Naast eiwitten bevat grasgevoerd rundvlees ook aanzienlijke hoeveelheden carnosine en creatine. Dit zijn essentiële voedingsstoffen die veel gezondheidsvoordelen opleveren. Creatine is bijvoorbeeld een krachtige booster van het mannelijke androgeen DHT, dat verantwoordelijk is voor de mentale en libido-verhogende effecten van testosteron.

Vitamine K

De gezondheid van botten en hart verbetert in aanwezigheid van vitamine K. Het bevordert dat meer calcium de botten binnendringt in plaats van in de slagaders te blijven. Te veel calcium in de slagaders kan leiden tot verschillende situaties die kunnen leiden tot ernstige aandoeningen zoals atherosclerose en hartaanvallen. Vitamine K is samen met CoQ10 een van de belangrijkste voedingsstoffen voor de cardiovasculaire gezondheid.

Antibiotica, gifstoffen, xeno-oestrogenen en meer

Een andere dwingende reden om te kiezen voor grasgevoerd rundvlees is de afwezigheid van schadelijke stoffen en additieven zoals xeno-oestrogenen.
Sommige graangevoerde koeien worden sneller vet dan grasgevoerde koeien omdat ze worden behandeld met kunstmatige hormonen. Deze hormonen bevorderen binnen korte tijd een groter vlees en gewichtstoename. Denk aan een koe op steroïden.
Deze kunstmatige stoffen die aan koeien worden gegeven, blijven in het vlees en worden vooral in het vet van het vlees opgeslagen. Wanneer je niet-biologisch rundvlees eet, worden deze synthetische stoffen en groeibevorderaars door je lichaam opgenomen en in je weefsels afgezet, wat erg slecht kan zijn voor jou en vooral je hormoonhuishouding.Klik hier om een tekst te typen.

Conclusie

Het is waar dat grasgevoerd vlees meestal duurder is dan graangevoerd rundvlees, maar slechts met een paar dollar. Het bedrag dat u bespaart door goedkoper graangevoerd rundvlees te kopen, kan uiteindelijk uw gezondheid kosten.

Bovendien smaakt grasgevoerd rundvlees van topkwaliteit, zoals Wagyu-rundvlees, uitstekend. Denk er over na. Het is de hoogste tijd om over te schakelen op grasgevoerd rundvlees tijdens je volgende bezoek aan de supermarkt, het is een goed idee!

Vergeet het plantenrijk niet

Houd er rekening mee dat hoewel voedingsvetten en vlees een aanzienlijke invloed hebben op uw testosteronniveaus, de andere dingen die u eet ook een effect kunnen hebben. Dus, als je er eenmaal klaar voor bent, ga dan verder met onze testosteronverhogende voedingsmiddelenlijst, die ook een assortiment bevat van andere mannelijke hormoonverhogende voedingsmiddelen, variërend van gewone tuingroenten, zeldzame plantaardige oliën zoals CBD van hennep, tot exotische zeegroenten. 

tekst over testosteron

Vettige vis

Vitamine D is een belangrijk onderdeel van de aanmaak van testosteron. Een van de beste manieren om voldoende van deze essentiële vitamine binnen te krijgen, is door regelmatige blootstelling aan de zon. Maar als je ergens in Londen woont, waar de zon zelden schijnt, of als je werkschema je meestal binnen houdt, is dit misschien niet mogelijk voor jou.
Je kunt veel vitamine D halen uit vette vis zoals zalm, makreel, haring en tonijn. Eet een paar porties vette vis per week om de testosteronspiegel op natuurlijke wijze te verhogen.
Van visolie is ook aangetoond dat het het geslachtshormoonbindend globuline (SHBG) verlaagt en de output van het luteïniserend hormoon (LH) verhoogt, wat in eenvoudige bewoordingen betekent dat het extra geproduceerde testosteron betere toegang heeft tot de receptorcellen en zijn magie effectiever kan uitvoeren.
Terug naar de lijst "Focus op".

zalm
makreel

Oesters

oesters

Oesters worden al lang beschouwd als een afrodisiacum en dat is niet voor niets: ze bevatten een zeer hoog gehalte aan zink, wat in verband wordt gebracht met een toenemend libido en testosteron. Studies tonen aan dat zink, zowel in natuurlijke als aanvullende vorm, geweldig is voor het stimuleren van testosteron.

Grass-Fed Beef

Rundvlees is een rijke bron van eiwitten en gezonde vetzuren, wat betekent dat het qua vlees ongeveer net zo goed is als het wordt. Je kunt echter niet zomaar rundvlees eten.
Het moet afkomstig zijn van biologisch opgegroeide koeien. Conventioneel gefokt vee wordt geïnjecteerd met kunstmatige hormonen.
Deze kunstmatige hormonen kunnen je natuurlijke hormoonhuishouding verstoren. Ze hebben de neiging oestrogeen te verhogen, wat de testosteronniveaus verlaagt.
Met gras gevoerd biologisch rundvlees wordt niet blootgesteld aan insecticiden, herbiciden, fungiciden en pesticiden, die allemaal de testosteronniveaus kunnen verlagen.
Misschien heb je beef jerky van grasgevoerde koeien als een handige, vullende, gezonde snack om je hormonen alle bouwstenen te geven die ze nodig hebben terwijl je op de vlucht bent.

biefstuk

                Gelatine

geleipudding

Dit testosteronverhogende voedsel is afkomstig van de geleiachtige delen van de gewrichten en bindweefsels. Het wordt meestal verkregen uit de knokkels en grote gewrichten van vee.
Gelatine is een dichte bron van bindweefseleiwitten en bevat ongeveer 27% glycine en ongeveer 15% proline (twee aminozuren die essentieel zijn voor het lichaam). Deze helpen neurotransmitters in balans te brengen, wat op zijn beurt leidt tot een betere slaapkwaliteit.
Door voldoende te slapen kan het normale ritme van het lichaam worden hersteld. Dit kan leiden tot verbeterde hormoonsignalering, wat kan helpen bij het bevorderen van een aanzienlijke toename van de testosteronproductie.
De voedingsstoffen in gelatine kunnen ook helpen bij het verminderen van ontstekingen, waardoor de reactie van cellen op hormonen afneemt. Ontstekingsreacties kunnen ook vitale signaalsystemen onderbreken die hormonen reguleren, wat kan leiden tot verlaagde testosteronniveaus.

Tegenwoordig is gelatine ook populair om te consumeren in de vorm van collageensupplementen, wat in feite een verfijnde en meer in water oplosbare versie is die nog steeds dezelfde aminozuren bevat.

Biologisch Spek

Wil je meer excuses om bacon te eten? Hier is er een: het kan u helpen meer testosteron te krijgen.
Biologisch spek bevat veel dierlijke eiwitten van uitstekende kwaliteit en verzadigde vetten die de hormoonproductie verder kunnen stimuleren. Het is ook een rijke bron van cholesterol, de bouwsteen van testosteron.
Het is echter belangrijk om te verifiëren dat het spek dat je krijgt biologisch is bereid. Anders zou je oestrogeen-geregen vlees in je lichaam kunnen introduceren.
Conventioneel gefokte varkens worden behandeld met veel synthetisch oestrogeen en synthetische groeibevorderaars om ze in kortere tijd groter en vetter te maken.
Het oestrogeen zit vast in het vet van het varken. Dus als je die delen uiteindelijk opeet, komt het hormoon vrij in je lichaam en kan het je hormonale balans verwoesten.Klik hier om een tekst te typen.

biologisch spek

                                                                          Lever 

lever

Orgaanvlees zoals lever is rijk aan vitamine A. Deze vitamine kan ook helpen bij het op natuurlijke wijze verhogen van uw testosteronniveau.
Lever is een van de beste dierlijke voedingsmiddelen voor het opbouwen van kracht en vitaliteit, omdat het rijk is aan ongeveer elke voedingsstof die je lichaam ooit nodig zou kunnen hebben.
Voordat u echter begint met het toevoegen van lever aan uw dieet, moet u ervoor zorgen dat u de uwe uit biologisch geteelde bronnen haalt. Anders eet u misschien een met gifstoffen beladen maaltijd.
Net als je lever verwerkt ook de dierlijke lever gifstoffen en ontgift het het lichaam van het dier. Als het dier is blootgesteld aan gifstoffen, zullen de meeste daarvan in de lever terechtkomen.
Als je de lever van een ongezond dier eet, kan het zijn dat je deze gifstoffen ook binnenkrijgt. Dit is niet goed voor je testosteronniveau, of je algehele gezondheid trouwens.
Misschien wilt u het ook houden bij gevogelte of runderlever, aangezien varkenslever vaak een veel voorkomende plaats van parasitaire infectie is - rondworm, nodulaire worm en zweepworm zijn slechts enkele voorbeelden. Als je je varkenslever echter goed kookt, doodt het alle parasieten.

VETTEN & OLIEN 

Olijfolie

Extra vierge olijfolie is een hoeksteen van het mediterrane dieet en mannen die in het Middellandse Zeegebied wonen, staan ​​erom bekend kinderen te verwekken lang nadat de rest van ons de seks bijna heeft opgegeven! Een mogelijke reden voor hun langdurige viriliteit is olijfolie. Voeg een eetlepel of twee extra vergine olijfolie toe aan je maaltijden om de natuurlijke testosteronproductie te verhogen.

olijfolie

Kokosnootolie

kokosnootolie

Kokosolie is een heel gezond vet. Verpakt met triglyceriden met middellange ketens, een soort vet dat je lichaam graag gebruikt voor energie, is kokosolie ook een geweldige booster van de testosteronniveaus. Kies extra vierge kokosolie voor het beste resultaat. Als je de smaak van kokosnoot niet lekker vindt, hoef je je geen zorgen te maken - er zijn smaakvrije varianten beschikbaar.
Wij beschouwen het gebruik van oliën uit kokosnoot en olijven als een van de beste natuurlijke manieren om testosteron te verhogen. Voor het frituren van voedsel is kokosolie en -boter superieur aan alle andere oliën vanwege hun hoge rookpunt en weerstand tegen hoge temperaturen. We bakken graag met kokosolie en gebruiken boter/olijfolie bij voedsel vanwege hun goede smaak.

Arganolie

Deze olie wordt verkregen uit de pitten van de arganboom en wordt veel gebruikt in het mediterrane dieet.
Een studie toonde het effect van olijfolie en arganolie van eerste persing aan, en er werd ontdekt dat beide oliën de testosteronniveaus kunnen verhogen. Olijfolie zorgde voor een stijging van 17%, terwijl arganolie een stijging van ongeveer 20% opleverde.
Hoewel dat zeker bemoedigend is, wil je misschien in gedachten houden dat verdere studies nog steeds nodig zijn om het hormoonverhogende effect van arganolie te bewijzen - ja, er is tot nu toe maar één studie over gedaan.
Desalniettemin is arganolie rijk aan antioxidanten en werkt het als een effectief ontstekingsremmend middel. Het bevat ook een goede verhouding essentiële vetzuren die de aanmaak van testosteron ondersteunen.

arganolie

ZUIVEL

Grasgevoerde Boter

Je grootvader had waarschijnlijk hogere testosteronniveaus dan jij! De diëten van onze grootouders bevatten doorgaans meer vet en vooral natuurlijke boter dan wat we tegenwoordig eten. Boter bevat zink, verzadigd vet en verschillende andere verbindingen die verband houden met het verhogen van de testosteronproductie. Gooi de slechte margarine weg en geniet in plaats daarvan van boter.

boter

Yoghurt & Kefir

yoghurt
kefir

Darmvriendelijke bacteriën, zoals te zien in een onderzoek uit 2014, verhogen de LH- en testosteronniveaus. Een bepaalde stam, Lactobacillus reuteri, bevordert ook een groter gewicht en grotere omvang van de testikels, samen met remming van leeftijdsgebonden krimp.
Een andere studie wees uit dat Clostridium scindens rechtstreeks op cortisol kon inwerken. Dit probioticum kan de stresshormonen in de darm veranderen en je op zijn beurt meer androgenen geven, zoals testosteron.
Een manier om deze probiotica binnen te krijgen is door gefermenteerd voedsel te eten. Uitstekende bronnen zijn yoghurt en kefir. Yoghurt heeft met name zowel C. scindens als L. reuterii, samen met vele andere gezonde soorten.
Kefir is een traditionele gefermenteerde drank afkomstig uit het noorden van de Kaukasus. Deze verfrissende zure drank is vergelijkbaar met yoghurt en is een rijke bron van vitamine K2 en zink (beide voedingsstoffen die helpen de testosteronspiegel te verhogen).
Hier is een belangrijke herinnering met betrekking tot deze probiotica - bewaar ze in uw koelkast als u de kwaliteit van de microbe wilt waarborgen.

Blauwe kaas

Blauwe kaas is gevuld met nuttige microben, waaronder zowel bifido-bacteriën als melkzuurbacteriën. Het bevat ook levende enzymen en andere verbindingen die de testosteronproductie kunnen helpen verbeteren.
Hoewel deze kenmerken veel voorkomen bij blauwe kazen, moet u niet vergeten dat er verschillen kunnen zijn tussen variëteiten, vooral in de gebruikte combinaties van culturen (microben, inclusief bacteriën en schimmels).
Desalniettemin kunnen alle probiotica helpen het lichaam te beschermen tegen de schadelijke effecten van bepaalde gifstoffen. Dit omvat het ontgiften en beschermen van de cellen tegen perchloraat, organofosforpesticiden, zware metalen en bisfenol A.
Van al deze gifstoffen is bekend dat ze een verlagend effect hebben op testosteron. Sommige hiervan hebben ook pro-oestrogene effecten, die leiden tot meer oestrogeen dat op zijn beurt de testosteronproductie kan remmen.
Afgezien daarvan is blauwe kaas ook rijk aan verzadigde vetten die een hogere testosteronspiegel ondersteunen en zijn er ook tal van testosteronverhogende in vet oplosbare vitamines zoals vitamine K2.

blauwe kaas

FRUIT 

                                                                         Avocado's

avocado

Avocado's zitten boordevol gezonde vetten, foliumzuur, kalium en vitamine B6 en bevatten veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor voedingsmiddelen die het testosteron op natuurlijke wijze verhogen.
Pureer een rijpe avocado met een beetje citroensap en wat cayennepeper voor een smakelijke testosteronverhogende dip

Granaatappel

Van verfrissende granaatappel is aangetoond dat het de erectiele functie verbetert, de doorbloeding verbetert en testosteron stimuleert. Het zit ook boordevol antioxidanten die deze geweldige vrucht nog beter maken voor je gezondheid.
Eet het fruit of drink granaatappelsap, maar het is beter om het zelf te maken, aangezien harde verwerking de voordelen van dit uitstekende alternatief voor je ochtendsinaasappelsap kan verminderen

granaatappel

                                                                         Druiven

druiven

Druiven bevatten een stof genaamd Resveratrol, een antioxidant die ook de testosteronproductie kan verhogen. Studies naar druivenextract zijn voornamelijk uitgevoerd op ratten, maar anekdotisch bewijs ondersteunt sterk dat resveratrol ook op mensen zal werken. Het is duidelijk dat als je wat alcohol wilt consumeren, rode wijn de ideale keuze is voor mannen vanwege het druivengehalte.

Rozijnen

Om te beginnen zitten rozijnen vol met antioxidanten (waaronder resveratrol, aangezien het in feite gedroogde druiven zijn), die in verband worden gebracht met verlaagde oestrogeenspiegels en verhoogd testosteron. Rozijnen hebben ook ontstekingsremmende effecten die verder helpen bij het bereiken van een hormonaal evenwicht.
Afgezien daarvan zijn rozijnen rijk aan boor - een niet zo algemeen bekend mineraal dat de testosteronniveaus ondersteunt door SHBG te verlagen. Studies uitgevoerd op boor hebben aangetoond dat dit mineraal aanzienlijk helpt bij het bereiken van hogere testosteronniveaus.

rozijnen

            Bessen 

blauwe bessen

Bessen zijn al erkend als een van de meest voedzame vruchten en ook gezonder vanwege hun lagere suikergehalte. De donkerder gekleurde bevatten de hoogste concentratie antioxidanten, fytochemicaliën, mineralen en vitamines.
Antioxidanten helpen ontstekingen en oxidatieve schade te verminderen, dus in zekere zin helpen ze de cellen beter te reageren op testosteron. Afgezien daarvan verbeteren antioxidanten de bloedtoevoer naar de teelballen (wat ook ten goede komt aan uw erecties).
Donkere bessen bevatten calcium-D-glucaraat, een speciaal soort vezel. Het heeft potentieel getoond in het wegwerken van overtollig oestrogeen in het lichaam. Een zeker teken van een onevenwichtigheid in oestrogeenspiegels is een gebrek aan erecties in de ochtend. 

Ananas

Bromelaïne wordt in aanzienlijke hoeveelheden aangetroffen in ananas, en voordat je zegt dat bananen deze verbinding ook hebben, weet dat de hoeveelheid niet eens vergelijkbaar is.
Bromelaïne is een proteolytisch enzym. Het wordt in hogere concentraties aangetroffen in de stengel van de ananas, hoewel het eten van de vrucht zelf (of het drinken van het sap) je nog steeds een goede voorraad bromelaïne zou moeten geven.
Bromelaïne werkt op verschillende manieren om hogere testosteronniveaus te ondersteunen. Een daarvan is door hoge testosteronniveaus te behouden, zelfs tijdens schadelijke inspannende activiteiten of duurtraining (zoals in dit onderzoek werd aangetoond).

ananas

GROENTEN 

Selderij

Selderij bevat twee zeer krachtige plantensterolen genaamd androstenon en androstenol. Onderzoek suggereert dat zelfs de geur van selderij de productie van testosteron aanzienlijk zal versnellen.
Selderij bevat ook een flavonoïde genaamd luteoline, een erkend anti-oestrogeen, en een flavonoïde genaamd apigenine waarvan is aangetoond dat het testosteron op natuurlijke wijze stimuleert. Het best rauw gegeten, waarom niet genieten van een paar stengels bleekselderij met wat blauwe kaas en een paar paranoten voor een totale T-stimulerende snack voor het slapen gaan?

Kruisbloemige Groenten

Kool, spruitjes, broccoli en bloemkool kunnen allemaal helpen om op natuurlijke wijze je testosteronniveau te verhogen door het oestrogeengehalte te verlagen.
Wanneer de oestrogeenspiegel stijgt, neemt de testosteronspiegel af en het tegenovergestelde is ook waar. Het eten van kruisbloemige groenten kan de opbouw van oestrogeen in uw lichaam helpen voorkomen door het oestrogeenmetabolisme te verbeteren.

Spinazie

Deze populaire bladgroente bevat verbindingen die werken als natuurlijke steroïden in het lichaam. Dit worden fytoecdysteroïden genoemd.
De twee meest opvallende uit deze groep die in spinazie worden aangetroffen, zijn dehydroepiandrosteron en ecdysteron. Van alle natuurlijke steroïden die in planten worden aangetroffen, wordt aangenomen dat ecdysteron het meest effectief is.
In een onderzoek met menselijke celculturen leidde ecdysteron tot een toename van 20% in cellulaire eiwitsynthese. De snelheid van eiwitafbraak werd ook verlaagd. Deze effecten zouden zeer gunstig zijn voor spiergroei en -herstel.
Afgezien van deze plantensteroïden is spinazie rijk aan natuurlijke nitraten. Ze helpen het stikstofmonoxidegehalte te verhogen, wat op zijn beurt de bloedstroom verbetert door de bloedvaten te ontspannen.
Spinazie is ook overvloedig aanwezig in veel micronutriënten die nodig zijn voor de productie van testosteron

Tuinbonen

Tuinbonen staan ​​beter bekend om hun vermogen om de niveaus van neurotransmitters en groeibevorderaars in het lichaam te verhogen. Hogere niveaus van deze verbindingen kunnen helpen om testosteron te verhogen en de spiergroei te vergroten.
De belangrijkste verbinding die dit mogelijk maakt, is L-Dopa. Tuinbonen bevatten veel van deze stof.
In wetenschappelijke studies is bewezen dat L-dopa werkt als een directe voorloper van neurotransmitters en de productie van groeibevorderaars verhoogt.
Door tuinbonen te eten ondersteun je je spiergroei. Tegelijkertijd activeren deze groeiverbindingen de teelballen en dienen ze als een stimulans voor de Leydig-cellen om meer testosteron te produceren. Combineer met andere natuurlijke neurotransmitter-agonisten voor de beste effecten.

Uien

Uien zitten boordevol antioxidanten en fytochemicaliën. Sommige hiervan (zoals quercetine en apigenine) kunnen de testosteronniveaus helpen verhogen.
Onderzoek naar uien heeft tot nu toe alleen betrekking op knaagdieren, maar de waargenomen androgene effecten zijn veelbelovend. Deze studie toonde een gemiddelde toename van 300% van de testosteronniveaus aan - en dat komt door het consumeren van uiensap.
Hoe kan zoiets eenvoudigs en goedkoops als een ui zulke opmerkelijke resultaten opleveren? Nou, niemand weet het nog zeker.
We zouden echter beweren dat dit voornamelijk te wijten is aan het kaliumgehalte van de bol (meestal ongeveer 150 mg per 100 g). Het mineraal reguleert de testosteronconcentraties en faciliteert andere androgene processen.Klik hier om een tekst te typen.

Kelp & Zeewier

Een studie uitgevoerd in Californië door de Universiteit van Berkeley ontdekte dat zeekelp de hormonale balans van het lichaam beïnvloedt. Uit deze studie bleek dat cellen met een verhoogde kelpconsumptie de neiging hebben om minder oestrogeen te produceren.
Hierdoor kan de testosteronproductie in een normaal tempo verlopen, wat resulteert in hogere testosteronniveaus.
Zeewier en kelp zijn ook natuurlijke bronnen die rijk zijn aan jodium. Dit mineraal speelt een vitale rol bij de aanmaak van schildklierhormonen.
Wanneer schildklierhormonen worden geproduceerd en optimaal functioneren, verbetert de productie van testosteron. Schildklierhormonen spelen een belangrijke regulerende rol bij de hormoonproductie, waaronder die van testosteron.

Kimchi & Zuurkool

Kimchi en zuurkool zijn traditionele gefermenteerde groenten en worden in verschillende delen van de wereld vaak gegeten.
Kimchi is een hoofdbestanddeel van de Koreaanse keuken. Het wordt gemaakt door kool in pekel te fermenteren, samen met veel lente-uitjes, peper en knoflook.
De probiotica in kimchi helpen de darmgezondheid te verbeteren, wat uiteindelijk helpt bij de hormoonregulatie. Kimchi bevat ook een goede hoeveelheid vitamine K2, een andere testosteronondersteunende vitamine.
Zuurkool is een andere gefermenteerde groente die kan helpen bij het stimuleren van testosteron. Het wordt traditioneel gemaakt door kool 4 tot 6 weken in zout te beitsen.
Fermentatie gebeurt door het melkzuur dat wordt uitgescheiden door probiotische bacteriën zoals Lactobacillus.
Zuurkool is rijk aan vitamine K2, waarvan wordt aangenomen dat het effectief is bij het verhogen van de testosteronspiegel. Een gram van deze vitamine kan een aanzienlijke verhoging van de testosteronconcentratie veroorzaken.

NOTEN 

Paranoten

Selenium is een krachtige natuurlijke testosteronbooster en vruchtbaarheidshulp - een van de rijkste bronnen zijn paranoten. Studies tonen aan dat de regelmatige consumptie van selenium de serumtestosteronniveaus verhoogt en een levensvatbare behandeling voor onvruchtbaarheid kan zijn.

Macadamia noten

Ga er niet zomaar vanuit dat voedingsvetten (en bij uitbreiding de noten waarvan ze afkomstig zijn) de testosteronniveaus effectief kunnen verhogen.
Wat je nodig hebt zijn verzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Volgens onderzoek zijn deze twee gekoppeld aan een verhoogde testosteronproductie.
Aan de andere kant wil je niet te veel PUFA's uit je voeding halen. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen in plaats daarvan uw T-waarden verlagen.
De meeste noten bevatten veel PUFA's. Macadamia's is dat niet.
Een portie macadamianoten van 100 gram bevat ongeveer 75 gram voedingsvetten. Van deze voedingsvetten is 60 gram MUFA's, 13 gram SFA's en minder dan 2 gram PUFA's.

Amandelen

Amandelen, rauw gegeten of als amandelboter, zijn een smakelijke manier om op natuurlijke wijze testosteron te stimuleren.
Hoog in het essentiële mineraal magnesium, een gevestigde testosteronbooster. Het eten van een ons of twee amandelen per dag zal niet alleen helpen om de T-niveaus te verhogen, maar kan je ook helpen om beter te slapen – een andere belangrijke factor in de productie van testosteron.

GRANEN

Sorghum

De meeste granen hebben een negatieve invloed op de testosteronspiegel. Evenzo bevatten ze meestal gluten, wat een aantal problemen kan veroorzaken, zoals darmirritatie en problemen met het glucosemetabolisme.
Als je een gezonde glucosetolerantie hebt en van granen wilt genieten en de minste negatieve effecten wilt ervaren, probeer dan sorghum. Dit androgene graan is trouwens ook glutenvrij.
Een studie toonde het effect van sorghum op hormonen aan. Er was een toename van 54% in 5-alpha-reductase in aanwezigheid van sorghum-extract.
Deze toename resulteert in de versnelde omzetting van testosteron in DHT, een krachtiger mannelijk hormoon dat het libido kan stimuleren.

Wilde haver

Wilde haver is een andere rijke bron van saponinen, waarvan bekend is dat ze de hoeveelheid testosteron en het luteïniserend hormoon in het lichaam helpen verhogen. Haver is een zeer populair voedsel in kringen van bodybuilding en omdat het een goedkoop koolhydraatbestanddeel is onder voedingsmiddelen die testosteron verhogen.
Je kunt de meeste saponinen binnenkrijgen als je biologische wilde haver eet. Was ze echter niet, omdat de verbindingen meestal op de hoes van de korrels te vinden zijn.
Ook verkrijgbaar als extract, genaamd "Avena sativa", is een goede testosteronbooster. Dit is afgeleid van de rietjes van wilde haver.
Van dit extract is wetenschappelijk bewezen dat het testosteron verhoogt vanwege het uitzonderlijke saponinegehalte (in de vorm van avenacosides).

DRANKJES 

Komboecha

Net als kimchi is kombucha een andere rijke bron van probiotica en wordt gemaakt door middel van fermentatie. Deze drank is rijk aan heilzame enzymen, aminozuren en B-vitaminen.
Het drinken van kombucha heeft veel voordelen, zoals het verbeteren van de spijsvertering, het ontgiften van het lichaam en het stimuleren van energie. Het verbetert de algehele gezondheid en herstelt de natuurlijke evenwichtstoestand van het lichaam, wat uiteindelijk leidt tot hogere testosteronniveaus.
Van probiotica is ook bekend dat ze een remmend effect hebben op het hormoon cortisol, dat de neiging heeft te stijgen in tijden van stress. Als u meer cortisol heeft, zullen andere steroïde hormonen, met name testosteron, eronder lijden.
De productie van testosteron vertraagt ​​in aanwezigheid van cortisol. Dus door de afgifte van dit hormoon te beheersen, helpen probiotica de testosteronniveaus weer normaal te maken.

Koffie

Koffie doet meer dan je 's ochtends wakker maken, studies tonen aan dat een paar kopjes koffie per dag je testosteron op natuurlijke wijze kunnen stimuleren.
Terwijl te veel koffie cortisol verhoogt, een katabool hormoon dat spiergroei kan remmen, lijkt 200-400 mg cafeïne per dag, ongeveer een tot twee kopjes sterke koffie, veelbelovend voor het verhogen van de testosteronniveaus.

KRUIDEN & ANDEREN

Peterselie

Een speciale stof in peterselie, apigenine genaamd, helpt de hoeveelheid vrij testosteron in het bloed te verhogen. Het stimuleert de stijging van een bindend eiwit genaamd StAR.
Dit steroïdogene acute regulerende eiwit zorgt ervoor dat meer cholesterol de Leydig-cellen in de testikels kan binnendringen. Wanneer dit gebeurt, wordt er meer vrij testosteron geproduceerd.
De Leydig-cellen zetten cholesterol om in vrij testosteron, de vorm die actief is en door cellen kan worden opgenomen.

Paddestoelen Witte Knoop

Deze champignons zijn meer dan alleen pizza-toppings. Witte champignons zijn meestal water, maar zitten ook boordevol polysacchariden.
Studies uitgevoerd op witte champignons hebben aangetoond dat deze eenvoudige pizza-topping krachtige anti-oestrogene effecten heeft.
De actieve verbindingen vertonen een natuurlijk vermogen om het aromatase-enzym te blokkeren, het enzym dat verantwoordelijk is voor het omzetten van testosteron in oestrogeen. Met andere woorden, paddenstoelen helpen voorkomen dat vrij testosteron wordt omgezet in oestrogeen.
Hier is echter iets om in gedachten te houden: er werden geconcentreerde extracten gebruikt in het onderzoek. Hoewel de actieve stoffen ook uit vers gekookte paddenstoelen gehaald kunnen worden, zou je ze regelmatig en in grote hoeveelheden moeten consumeren.
Ook andere soorten paddenstoelen vertonen dit effect in verschillende mate. Toch hebben witte champignons, voor zover studies hebben aangetoond, de sterkste aromatase-remmende activiteit. Champignons zijn zeer krachtige testosteronverhogende voedingsmiddelen die we alle mannen aanraden om meerdere keren per week te consumeren.

Donkere chocolade

Van voedingsmiddelen die het stikstofmonoxidegehalte in uw lichaam verhogen, is ook aangetoond dat het op natuurlijke wijze de testosteronniveaus verhoogt. Een van de meest verrassende voedingsmiddelen die dit kan doen, is donkere chocolade.
Pure chocolade zit ook boordevol antioxidanten die schade door vrije radicalen helpen verminderen, wat de testosteronniveaus kan verlagen.
Met extra testosteronverhogende ingrediënten zoals magnesium, calcium, zink, mangaan, tryptofaan, arginine en catechines, is het geen wonder dat chocolade lang als een afrodisiacum werd beschouwd. Lees hier meer over voedingsmiddelen die stikstofmonoxide verhogen.

Knoflook

Het komt niet vaak voor dat je een voedingsmiddel tegenkomt dat de testosteronspiegel vrijwel onmiddellijk verhoogt, maar knoflook lijkt precies dat te kunnen doen. Japanse studies toonden aan dat laboratoriumratten die werden gevoed met een mengsel met knoflookpoeder een enorme toename van de serumtestosteronspiegels ervoeren.
Er werden ook toenames geregistreerd in spermavolume, kwaliteit en mobiliteit - zekere indicatoren van verhoogd testosteron en vruchtbaarheid. Onnodig te zeggen dat het niet wordt aanbevolen om voor een grote date een teentje knoflook te kauwen, dus overweeg om in plaats daarvan geurvrije knoflookoliecapsules te gebruiken. Het koken van knoflook verwijdert ook veel van zijn geureigenschappen die je adem kunnen beïnvloeden.

Kurkuma

Curcumine is een bewezen testosteronverhogende stof die voorkomt in kurkuma - een veelgebruikt ingrediënt in de Aziatische keuken. Ook verkrijgbaar in supplementvorm, of je kunt gewoon veel kurkuma aan je maaltijden toevoegen om te genieten van het testosteronverhogende effect van curcumine.Klik hier om een tekst te typen.

Gember 

Gember en, meer recentelijk, gemberextract, wordt vaak geassocieerd met een toename van het libido, wat volgens studies gepaard ging met een toename van het aantal zaadcellen en de mobiliteit, evenals de testosteronniveaus bij onvruchtbare mannen. Als het voor hen werkte, zou het heel goed voor jou kunnen werken! Voeg gember toe aan je maaltijden of gebruik een gembersupplement om zelf de vele voordelen te ervaren

Ceylon kaneel

Een in Egypte uitgevoerd onderzoek bepaalde het effect van dagelijkse consumptie van kaneel, samen met gember. De resultaten toonden aan dat dagelijkse consumptie kan helpen bij het verhogen van het gewicht van de testikels en een verbeterde hoeveelheid en kwaliteit van de spermaproductie. Ook wanneer een erectiestoornis een gebrek aan doorbloeding veroorzaakt, kan kaneel een geweldige potentiële remedie zijn.
Er was ook een verlaging van de bloedsuikerspiegel en een verbetering van de glucosetolerantie in het algemeen. De dagelijkse inname resulteerde in significant verhoogde niveaus van testosteron.
Hetzelfde T-stimulerende effect werd gezien in een studie uitgevoerd in Iran, waaruit bleek dat kaneel helpt bij het aanmaken van andere belangrijke hormonen, namelijk LH en FSH. Deze hormonen spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van de productie van T-hormoon.

Chilipepers

Een studie vond een verband tussen het eten van hete chilipepers en meer risicovol gedrag. Dus mannen hebben de neiging om agressiever, seksueel actiever en dominanter te worden na het eten van dit lid van de nachtschadefamilie.
In Frankrijk, aan de Universiteit van Grenoble, ontdekten wetenschappers dat mannen met een hoger testosterongehalte meer geneigd waren tot pittiger voedsel. In een groep zijn degenen met het hoogste testosteron meestal degenen die pittiger voedsel aten, en ze vertonen ook meer alfamannelijke eigenschappen.
Studies hebben ook een mogelijk verband aangetoond tussen het eten van chilipepers en een verbeterde cardiovasculaire gezondheid. Capsaïcine vertoonde cardio-beschermende eigenschappen en is een krachtige vasodilatator.Klik hier om een tekst te typen.

Echt Zout

Echt Zout is anders dan geraffineerd tafelzout. Onveranderd, klonterig natuurlijk zout heeft meer dan 60 verschillende sporenmineralen.
Deze mineralen ondersteunen de Leydig-cellen die helpen bij het proces van testosteronproductie, evenals bij de ontwikkeling van gezondere en robuustere zaadcellen.
Aan de andere kant wordt geraffineerd keukenzout ontdaan van de meeste mineralen. Het bevat alleen natrium en chloride, samen met toegevoegde ongezonde antiklontermiddelen.
Toch moet je ervoor zorgen dat je favoriete steen-, zee- of Himalaya-roze zout geen klontermiddelen bevat (die, zoals gezegd, niet goed zijn voor je gezondheid).

Basilicum

Er zijn veel verschillende soorten basilicum en sommige zijn heilzamer dan andere. In India is er een soort basilicum die bekend staat als tulsi. Het wordt traditioneel gebruikt als afrodisiacum.
De verbinding apigenine is de meest opvallende in basilicum wat betreft het positieve effect op de testosteronniveaus. Dit is een flavonoïde en wordt in grote hoeveelheden aangetroffen in de meeste soorten basilicum.
Apigenin is uitgebreid bestudeerd. De resultaten toonden aan dat deze flavonoïde effectief is in het significant verhogen van de testosteronspiegel. Apigenine is ook aanwezig in peterselie.
Basilicum is onderzocht op zijn effect op T-niveaus en spermatogenese. Basilicumblaadjes die aan konijnen werden gevoerd, resulteerden in een overweldigende toename van tot wel 1.500 ng/dl serumtestosteron. Vervolgstudies bij mensen zouden moeten worden uitgevoerd om dit effect te verifiëren en in welke mate het ons beïnvloedt.
Zoals het nu is, is basilicum zeker een kruid dat het waard is om aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Naast T-stimulerende effecten heeft het nog zoveel andere voordelen. Voorbeelden van voordelen zijn antibacteriële eigenschappen en kankerbeschermende effecten.

Quinoa

Quinoa is een koolhydraatrijk voedsel dat goed is voor de gezondheid. De beste tijd om quinoa te eten is voor het slapengaan en na het sporten, omdat dit bloedglucosepieken voorkomt die de testosteronspiegel kunnen verlagen.
Net als spinazie is quinoa ook rijk aan ecdysteroïden. In een portie quinoa van 50 gram krijg je misschien wel 18 mg ecdysteron.
Saponinen zijn ook overvloedig aanwezig in quinoa. Dit zijn plantensteroïden die kunnen helpen bij het verhogen van testosteron door in te werken op LH (luteïniserend hormoon).
Ook zijn er mineralen en diverse vitaminen aanwezig waardoor quinoa een goed alternatief is voor granen, zeker voor wie glutenvrij wil eten.

Zuiveringszout

Misschien niet het meest voor de hand liggende testosteronverhogende voedsel op deze lijst, maar zuiveringszout heeft een lange lijst van toepassingen, van bakken tot algemeen schoonmaken. Op die lijst staat ook het stimuleren van de gezondheid en het verbeteren van fysieke prestaties.
Het is een uitstekend ergogeen hulpmiddel dat prestatieverbeteringen kan opleveren tijdens oefeningen zoals bankdrukken en squats. Het verbetert ook de aanpassing van cellen aan HIIT (intervaltraining met hoge intensiteit).
Evenzo kan zuiveringszout helpen bij het optimaliseren van de effecten van creatininesupplementen, ter ondersteuning van hogere DHT-waarden.
Zuiveringszout (ook bekend als natriumbicarbonaat) kan fungeren als een moleculaire schakelaar, waardoor cAMP (cyclisch adenosinemonofosfaat) wordt beïnvloed en verhoogd. Hogere cAMP-niveaus resulteren meestal in een verhoogde testosteronproductie.
cAMP bevordert dit effect door proteïnekinase A te activeren. Dit enzym dient als secundaire boodschapper tussen de hormonen en hun doelcellen.

Koninginnengelei

Koninginnengelei wordt aan de larven gevoerd die bedoeld zijn om op te groeien tot potentiële bijenkoninginnen. Deze larven worden 60 keer groter dan andere bijen in dezelfde korf en bereiken lengtes die minstens 40 keer langer zijn.
Deze gelei wordt uitgescheiden door werkbijen via hun hypofarynxklieren en is een rijke bron van acetylcholine, dat twee belangrijke biologische functies vervult.
Ten eerste werkt het als een neurotransmitter die de communicatie tussen hormonen en cellen verbetert. Het werkt ook als een methylator en helpt de lever bij het cheleren van oestrogeen.
Royal jelly bevat ook sporen van testosteron. Dit is echt testosteron, niet alleen mimetica.
In een klinische studie uit 2007 werd ontdekt dat een kleine hoeveelheid al een significante stijging van de testosteronspiegel kan veroorzaken. Een portie van 25 mg gemengd met honing kan de testosteronspiegel met ongeveer 20% verhogen bij onvruchtbare mannen.

Conclusie 

Het opbouwen van uw dieet rond voedsel om testosteron te stimuleren en oestrogeen te verlagen, heeft niet alleen invloed op hoe u zich voelt, maar ook op hoe u eruitziet. Mannen met een hoger testosteron zijn over het algemeen slanker en gespierder dan mannen met een laag testosteron.
Als dieetaanpassing niet gemakkelijk voor u is, is er ook het alternatief om natuurlijke testosteronverhogende supplementen te nemen. Als je het leven ten volle wilt leven en er op je best uit wilt zien, is het een must om meer voedsel te consumeren dat het testosteron op natuurlijke wijze verhoogt!

Rating: 5 sterren
15 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.