Over Biologische Lion's mane

Lions Mane, ook wel pruikzwam genoemd, is een medicinale paddestoel die al duizenden jaren wordt gebruikt voor de gezondheid. Het is een veelzijdige paddestoel met vele voordelen en effecten.

Europese biologische Lions Mane is meestal gecertificeerd volgens de Europese Richtlijn voor Biologische Teelt. Dit betekent dat Lions Mane op een biologische manier wordt gekweekt, waarbij geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. 

Overige Lions Mane wordt meestal gekweekt met behulp van chemische bestrijdingsmiddelen. De paddestoelen kunnen ook worden gekweekt in kassen waar de luchtvochtigheid niet aangepast is aan de omgeving, waardoor ze minder voedingsstoffen bevatten.

In dit artikel zullen we de feiten, voordelen, effecten en doseringen van Lions Mane bespreken.

Wat is Lion's Mane?

Biologische Lions Mane capsules zijn een soort van voedingssupplement gemaakt van de Lions Mane mushroom. Deze paddenstoel, ook bekend als Hericium erinaceus, wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. De capsules worden gemaakt door de paddenstoel te drogen en te vermalen tot poeder, dat vervolgens wordt ingekapseld.

L
ions Mane is een paddestoel die inheems is in Noord-Amerika, Europa, Azië en Afrika. Het is een kruipende of klimmende paddestoel die zo wordt genoemd vanwege zijn lange, vlammende stekels. Het wordt al duizenden jaren als medicijn gebruikt.

In de 20e eeuw begon Lions Mane steeds meer te worden gebruikt in het Westen. In de jaren '70 werd Lions Mane gebruikt in Japan om het geheugen te verbeteren en de algehele gezondheid te verbeteren. Tegenwoordig wordt Lions Mane gebruikt als een supplement om de algehele gezondheid te verbeteren en de symptomen van bepaalde aandoeningen te verlichten.

Waar is Lion's Mane goed voor?

Lions Mane bevat veel voordelen voor de gezondheid. Het bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine B, vitamine D, selenium, kalium, magnesium, koper, jodium en zink. Studies hebben aangetoond dat Lions Mane kan helpen bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid, het verbeteren van het geheugen, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van stress en depressie.

Voordelen van het Nemen van Biologische Lions Mane Capsules

Biologische Lions Mane capsules bieden een reeks voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  1. Verbetering van het geheugen en de concentratie: Studies hebben aangetoond dat Lions Mane kan bijdragen aan de verbetering van cognitieve functies, waaronder geheugen en concentratie.

  2. Ondersteuning van het zenuwstelsel: Lions Mane kan zenuwherstel bevorderen en kan nuttig zijn voor mensen met zenuwgerelateerde aandoeningen.

  3. Versterking van het immuunsysteem: Het is aangetoond dat Lions Mane het immuunsysteem versterkt, wat kan helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten.

  4. Verbetering van de slaapkwaliteit: Sommige gebruikers melden een verbeterde slaapkwaliteit na het gebruik van Lions Mane.

  5. Angst en depressie verlichten: Er zijn aanwijzingen dat Lions Mane kan helpen bij het verminderen van angst en depressie.

  6. Geschikt voor vegetariërs en veganisten: Omdat ze gemaakt zijn van paddenstoelen, zijn deze capsules geschikt voor mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen.

Wat zit er in Lion's Mane?

Lions Mane bevat een aantal actieve bestanddelen, waaronder beta-glucanen, triterpenoïden, herniarin en erinacine. Deze actieve bestanddelen hebben een positieve invloed op de gezondheid.

Bèta-glucanen kunnen helpen stress te verminderen door de productie van serotonine en dopamine te verhogen. Dit komt omdat deze stof de hersenen helpt om de chemische stoffen te produceren die verantwoordelijk zijn voor het geven van een gevoel van welzijn en een verhoogde stemming.

Triterpenen kunnen helpen om mentale stress te verminderen en tegelijkertijd een beschermende werking tegen oxidatieve stress te hebben. Deze stof helpt ook bij het verminderen van ontstekingen in de hersenen, wat kan leiden tot een verbetering van de focus en concentratie.

Hericeriden kunnen helpen bij het verhogen van de bloedcirculatie naar de hersenen en het verbeteren van de communicatie tussen neuronen. Dit kan leiden tot een verhoogde productiviteit, focus en concentratie.

Hoelang Lions Mane gebruiken?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag omdat het afhankelijk is van het doel waarvoor je de Lions Mane gebruikt. Als je het gebruikt voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid, het verbeteren van het geheugen of het versterken van het immuunsysteem, is het aan te raden om Lions Mane gedurende langere tijd te gebruiken.

 

Mogelijke Bijwerkingen van het Nemen van Biologische Lions Mane Capsules

Hoewel biologische Lions Mane capsules over het algemeen als veilig worden beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren. Deze kunnen bestaan uit maagklachten, duizeligheid en huiduitslag. Het is altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat u een nieuw supplement begint.

Waar groeit Lion's Mane?

Lions Mane groeit in bossen met hoge luchtvochtigheid, vooral in het noordelijk halfrond. Het groeit ook in het wild in Noord-Amerika, West-Europa, Azië en Afrika. Ze zijn vooral te vinden in gematigde klimaten en worden vaak gezien in de late zomer en de herfst.

Hoewel ze in het wild kunnen worden gevonden, worden Lions Mane paddenstoelen tegenwoordig ook op grote schaal gekweekt voor commerciële doeleinden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale kweekmethoden om de optimale groeiomstandigheden te creëren, wat resulteert in paddenstoelen van hoge kwaliteit die kunnen worden gebruikt voor voedingssupplementen, zoals biologische Lions Mane capsules.

Waar Kan Ik Biologische Lions Mane Capsules Kopen?

U kunt biologische Lions Mane capsules kopen bij de meeste gezondheidsvoedselwinkels of online. Let bij het kiezen van een product op de kwaliteit en de herkomst van de ingrediënten.