Butea Superba: Feiten, Voordelen, Effecten, Dosering

Wat is Butea Superba?

Butea Superba verhoogt DHT, een metaboliet van testosteron die verantwoordelijk is voor veel van de mentale effecten. Het verhoogt bijvoorbeeld uw libido, verbetert de erectiele functie en kan u dat zelfverzekerde alfamannetjesgevoel geven.

Er is ook wat wetenschappelijk bewijs dat erop wijst dat DHT kan helpen bij het bevorderen van de haargroei in het gezicht.

Butea Superba is ook een cAMP-fosfodiësteraseremmer. Volgens sommige onderzoeken kan deze remming helpen bij het verhogen van de testosteronproductie bij mannen op dezelfde manier als Forskolin (een andere populaire cAMP-remmer).

Traditioneel gebruik in Thailand suggereert ook dat Butea Superba krachtig is in het verhogen van de vrije testosteronniveaus.

Waarom Butea Superba? 

Er zijn aanwijzingen dat Butea Superba anti-oestrogene eigenschappen heeft. Deze eigenschap maakt het in feite het perfecte supplement voor het herstellen van de mannelijke hormonale balans, aangezien het de vrouwelijke hormonen remt en tegelijkertijd de androgenen stimuleert.

 

Er zijn ook dierstudies die aantonen dat Butea Superba het aantal zaadcellen (tot wel 16%) en de beweeglijkheid van het sperma aanzienlijk kan verhogen, waardoor het een geweldige natuurlijke manier is om de vruchtbaarheid te verbeteren en te behouden*.

 

Dit effect werkt vooral goed samen met het vermogen van de plant om vrij testosteron en DHT* te stimuleren, die hierbij cruciale hormonale factoren zijn.

Effecten Butea Superba:

  • Hoge energie en uithoudingsvermogen

  • Evenwichtige androgene en oestrogene hormonen

  • Verbeterde bloedstroom 

  • Verbeterd zelfvertrouwen en humeur

  • Verbeterde lichaamssamenstelling

 

Traditioneel wordt in Thailand aanbevolen om Butea Superba te combineren met zwarte gember (een ander natuurlijk Thais afrodisiacumkruid), omdat ze synergetisch zijn en een uitstekende combinatie vormen voor de gezondheid van mannen.