Black Ginger: Feiten, Voordelen, Effecten, Dosering

Wat is Black Ginger? 

Zwarte gember, ook bekend als Kaempferia Parviflora, is een medicinale wortel uit Thailand (bekend als Krachai Dum in het Thais), die traditioneel wordt gebruikt als afrodisiacum, mannelijk seksueel tonicum, energieverbeteraar en middel om de levensduur te verlengen.

 

Het is onder Muay Thai-vechters bekend als Thai Ginseng, omdat het het uithoudingsvermogen, de kracht en de spierkracht verhoogt. Het blijft een van de meest populaire kruidengeneesmiddelen in Thailand.

 

Zwarte gember is een van de beste natuurlijke kruiden voor erectiestoornissen omdat het zowel de bloedstroom (stikstofmonoxide) als de neurotransmitters die betrokken zijn bij de seksuele respons ten goede komt.

 

We raden het ook aan om de lichaamssamenstelling te verbeteren en de ophoping van visceraal/abdominaal vet te verminderen. 

Effecten

  • Verbetert algehele fysieke prestaties

  • Verbetert uithoudingsvermogen

  • Verbeterde bloedstroom 

  • Goed voor het metabolisme 

  • Remt ontsteking van de spieren 

  • Rijk aan PDE5-remmers 

Waarom Black Ginger? 

Het beste zwarte gembersupplement kan zoveel meer zijn dan een simpele stikstofmonoxide-booster.


De klinische onderzoeken (zie onderstaand), hebben gesuggereerd dat het de algehele energieproductie kan verbeteren, wat gunstig zou zijn voor het uithoudingsvermogen van de spieren en de fysieke prestaties. En kan de kracht van de handgreep verhogen.

 

Onderzoek toonde ook aan dat Black Ginger Supplement AMPK (AMP-geactiveerde proteïne kinase) activeert, evenals BAT (bruine vetweefsels) activeert, het 'goede' type vetmassa die thermogeen is en overvloedig aanwezig is in mitochondria (de krachtcentrales van de cellen) en gunstig voor het energieverbruik.

 

Dit kan wijzen op positieve effecten in termen van verbetering van de lichaamssamenstelling, wat ook is gesuggereerd in klinische onderzoeken (zie onderstaand).

 

Klinische studies hebben aangetoond dat extract van zwarte gember natuurlijke PDE5-remmers bevat die het enzym remmen dat stikstofmonoxide (NO) afbreekt.

 

PDE5-remming kan de beschikbaarheid van stikstofmonoxide verhogen en de vaatverwijding verlengen.

 

De meest voorkomende PDE5-remmers op de markt remmen dit enzym zeer sterk en kunnen gepaard gaan met tal van bijwerkingen zoals rugpijn, gezichtsstoornissen, duizeligheid, opvliegers, dyspepsie, verstopte neus en rhinitis.

 

Black Ginger Supplement, remt dit enzym in mildere mate zonder bekende bijwerkingen.

 

Onderzoek suggereert dat extract van zwarte gember op twee manieren kan werken; door mogelijk de vaatverwijding en bloedcirculatie (PDE5-remming) te verbeteren, evenals door de niveaus van feel-good neurotransmitters en hun gevoeligheid te verhogen.Neurotransmitters spelen een belangrijke rol in het lichaam.

 

Klinische studies hebben gesuggereerd dat Black Ginger Supplement kan werken als een mild antidepressivum* omdat het mogelijk de hoeveelheden neurotransmitters moduleert door de dopaminerge functie in de hypothalamus* te stimuleren.

 

Houd er rekening mee dat de effecten van Black Ginger-extract NIET vergelijkbaar zijn in sterkte met andere veel voorkomende PDE5-remmers op de markt, hoewel ze op vergelijkbare manieren kunnen werken.

Bronnen

Onderzoek: Black Ginger extract increases physical fitness performance and muscular endurance by improving inflammation and energy metabolism, klik hier. 

Onderzoek: Kaempferia parviflora and its Methoxyflavones: Chemistry and biological activities, klik hier. 

Onderzoek: Positive modulation Effect of 8-week Consumption of Kaempferia parviflora on health-related physical fitness and oxidative status in healthy Elderly volunteers, klik hier

Onderzoek: Kaempferia parviflora extract increases whole-body energy expenditure in humans: roles of brown adipose tissue, klik hier. 


Onderzoek: Effect of Black Ginger Extract on physical fitness of soccer players: A Randomized Double-Blind Placebo-Controlled Trial. - Med Sci Monit Basic Res. 2015 May, klik hier

Onderzoek: 11 proven benefits of black ginger, klik hier. 

Onderzoek: Efficacy Assessment of Kaempferia parviflora for the Management of Erectile Dysfunction, klik hier. 

 

Onderzoek: Anti-osteaporotic and Antioxidant Activities by Rhizomes of Kaempferia parviflora Wall. Ex Baker, klik hier. 

Onderzoek: Anticholinesterase activity of 7-methoxyflavones isolated from Kaempferia parviflora, klik hier.